DelClose

Nu kan du se forventninger til udbytter i dine fonde fra Danske Invest

OPDATERET 24. januar 2024: Selvom de endelige udbytter for 2023 først kan blive beregnet, når året er ovre, kan du allerede nu få et indblik i årets forventede udbytter - og høre, hvorfor du bør overveje at geninvestere dem.

Klik på videoen herover og få et kort indblik i, hvad udbytter egentlig er, og hvorfor du bør overveje at oprette en automatisk geninvesteringsaftale. 

Sæsonen for udbetaling af udbytter nærmer sig med hastige skridt. Første skridt er offentliggørelsen af de forventede udbytter for 2023, som du finder ved at klikke på linket nederst i denne artikel. Det er dog vigtigt at understrege, at de endelige udbytter kan ændre sig i forhold til de forventede satser frem mod årsskiftet.

Udbytter er et vigtigt begreb at kende for alle, der er investeret i aktier. Det er nemlig navnet på det lille stykke af et selskabs værdi, som uddeles kontant hvert år til investorerne, hvis ellers udviklingen og overskuddet i selskabet i det forgangne år berettiger til det. Når en fond udbetaler udbytte, bliver det taget fra dens samlede formue, hvilket får kursen på fonden til at falde tilsvarende med udbyttet.

De foreslåede udbytter er opdateret den 24. januar 2024.

Se de foreslåede udbytter i Danske Invest og Danske Invest Select ved at klikke her
 

Få udbyttet geninvesteret automatisk
De endelige udbytter bliver godkendt den 6. februar 2024, og herefter udbetales udbytterne til investorerne. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dit udbytte, men i stedet vil geninvestere det, tilbyder Danske Bank en ordning, hvor du automatisk får dit udbytte geninvesteret i samme fond.

LÆS OGSÅ: Tid til  udbytter - skal jeg geninvestere eller få dem udbetalt?

Der er flere fordele ved denne ordning. Dels opnår du som investor en markant besparelse, idet beløb geninvesteres uden emissionstillæg og uden kurtage, og dels vil det forventede afkast over tid vokse på grund af renters rente-effekten.

Du kan høre mere om automatisk geninvestering hos din bankrådgiver eller hos Investering Direkte på telefonnummer 55 85 04 35. Du kan også tilmelde dig ordningen via Danske Netbank. Gå ind under menupunktet "Investering", og under "Depoter" klikker du på "Geninvestering". Du skal huske at tilmelde dig ordningen inden den 6. februar 2024. Det vil sige den 5. februar eller tidligere.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du lade udbytterne arbejde for dig

Sådan geninvesterer du dine udbytter

Hvis du er investeret i en aktiefond, skal du først og fremmest undersøge, om den er udbyttebetalende (hvilket i øvrigt langt de fleste fonde i Danmark er). 

Hos Danske Invest kan du se det på navnet, da de er markeret med ”Klasse d.” D’et står for dividende, der er et andet ord for udbytter. Hedder den noget med ”akkumulerende”, indgår udbytterne automatisk i forvaltningen af fonden.

Er din fond udbyttebetalende, og ønsker du ikke selv stå for geninvesteringen, kan du få din bank til at geninvestere dine udbytter i de samme fonde, som udbytterne er udbetalt fra. Så opnår du samtidig en besparelse, fordi udbytterne geninvesteres omkostningsfrit – det vil sige uden at du skal betale kurtage og emissionstillæg. I Danske Bank er det gratis at oprette aftalen, og du gør det nemt igennem Danske Banks netbank. Når du er logget ind skal du klikke på ”Vælg Investering” for den fond du er investeret i og igen trykke på ”Vælg Geninvestering”.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.