DelClose

Aktivt ejerskab: Klimaet fyldte mest i et år præget af corona

Ny rapport om arbejdet med aktivt ejeskab i Danske Invests fonde viser, at klimadagsordenen var det emne, der fyldte mest i dialogen med selskaberne i 2020.

Der findes næppe et selskab i verden, der ikke er blevet påvirket af covid-19 på den ene eller anden måde. Men selvom krisen stjal de fleste overskrifter i 2020, var det faktisk ikke det emne, der fyldte mest, når porteføljerådgiverne i Danske Invest gik i dialog med selskaberne i løbet af året. Det var i stedet selskabernes arbejde med klimaet og den grønne omstilling. Det er en af konklusionerne i den netop udsendte rapport om aktivt ejerskab i Danske Invests fonde i 2020. 
 

Politiske initiativer øger fokus på klima

Den grønne omstilling har været et vigtigt diskussionsemne i flere år. Det blev kun forstærket i 2020 som følge af en række politiske initiativer lyder det fra Jacob Schmidt Johansen, der sidder som seniorporteføljeforvalter i teamet, der investerer i danske selskaber. Han peger på betydningen af EU’s såkaldte European Green Deal, der har været med til at sætte endnu mere fart i bevægelsen mod et mere klimavenligt samfund. Det samme gælder på den anden side af Atlanten, hvor USA har meldt sig ind i Parisaftalen igen, og de kommer til at øge de grønne investeringer fremover.

”Det er alt sammen initiativer, der er med til at drive investeringer og efterspørgslen i en grøn retning og giver et kommercielt rygstød til de selskaber, der har løsninger og produkter, der er nødvendige for at gennemføre en grøn omstilling,” fortæller Jacob Schmidt Johansen. 


Fremtidens vækst i et glohedt grønt marked

I rapporten berettes der om, hvordan den grønne omstilling påvirker selskabernes afkastmuligheder i disse år. Det gælder ikke mindst for de danske selskaber, der er ledende inden for de miljømæssige og sociale forhold samt selskabsledelse (ESG) generelt har klaret sig godt i 2020. Jacob Schmidt Johansen pointerer, at grønne selskaber som Vestas, Ørsted og Rockwool har haft særlig medvind og forventer, at den grønne bølge kommer til at skabe større efterspørgsel efter deres klimaløsninger i de kommende år.

”Vi har en række danske selskaber, der er verdensledende inden for deres felt, hvilket giver dem markante fordele, der kan løfte top- og bundlinjen. Spørgsmålet er, hvordan de bedst muligt kan gribe de globale muligheder, og det diskuterer vi med ledelsen hos en lang række selskaber,” forklarer Jacob Schmidt Johansen.

I fremtiden kommer Jacob Schmidt Johansen i endnu højere grad til at bruge dialog med selskaber til at diskutere, hvordan de kan lave rentable, grønne investeringer og dermed forblive relevante i et samfund, hvor den grønne omstilling kun kommer til at gå hurtigere og hurtigere.


Danske Invests  aktivt ejerskabsaktiviteter i 2020

- Dialog med 345 selskaber i 35 forskellige lande om 101 ESG-emner.
- CO2-udledning, energieffektivitet og energitransformation var i top fire over de hyppigst diskuterede emner.
- Stemte på 4.795 generalforsamlinger om 51.784 forslag i 65 forskellige lande.
 
Læs aktivt ejerskabsrapporten for 2020 her.  [Rapporten er på engelsk]

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.