Impact Briefings

19. oktober - 16. november - 14. december
Kl. 15.00

 • Invitation

  Vi vil gerne invitere dig til en serie af events, hvor vi sætter fokus på startups, der arbejder med at kombinere bæredygtighed med god forretning.

  Tidligere var der en skarp sondring mellem at gøre godt og tjene penge. Men i disse år ser vi en ny generation af iværksættere skyde frem, der vil bidrage til at løse verdens sociale og miljømæssige udfordringer, samtidig med at de skaber forretninger der kan overleve på lang sigt. I Danske Bank kalder vi disse virksomheder for ”Impact start-ups”, og vi har som mission, at hjælpe dem med at skalere deres forretninger og øge deres positive bidrag til verdens bæredygtighed.

  Vi oplever, at der, særligt blandt den yngre generation af Danske Banks kunder, er flere der deler denne interesse. Derfor er vi glade for nu at kunne invitere dig til denne række af events, hvor vi skal dykke ned i disse iværksætteres vigtige arbejde. Hver briefing har et forskelligt tema, og der vil desuden være mulighed for at stille spørgsmål. 

  Af hensyn til COVID-19 har vi valgt, at gennemføre disse events online til at starte med, men forhåbentlig kan vi på sigt også mødes til fysiske events.
   

  Impact Briefings afholdes kl. 15.00 på følgende mandage:
  19. oktober - 16. november - 14. december

 • Program

  Event #1 - 19. oktober kl. 15:00-16:30

  Til første event sætter vi fokus på hvem disse ”impact-iværksættere” er? Vi præsenterer hovedkonklusionerne fra en analyse Danske Bank lavede i foråret 2020, hvor vi analyserede mere end 1.000 nordiske impact start-ups.

  Vi sætter fokus på Afrika og andre udviklingsregioner som marked, og iværksættere der arbejder med at bekæmpe klimaudfordringen. Vi skal høre fra danske iværksættere, der har valgt at etablere sig i Afrika, og andre der er blevet herhjemme og som fokuserer på, at vi har en mere klimavenlig adfærd og mindsker vores CO2 udledning.

  Vi afslutter eventen med et pitch fra et dansk impact start-up, der vil præsentere deres forretningsidé.

  (Afholdt - Se optagelsen her: https://danskebank.dk/webinars/impact-briefing-nr-1)

   
  Event #2 - 16. november kl. 15:00-16:00

  Ved det andet event sætter vi fokus på, hvorfor og hvordan investering i bæredygtige start-ups kan give gode afkast. Vi skal høre fra en række nordiske investorer, der har inkluderet bæredygtige start-ups i deres porteføljer på forskellig vis.

  Vi afslutter eventen med et pitch fra et dansk impact start-up
   

  Event #3 - 14. december kl. 15:00-16:00

  Ved dette event sætter vi fokus på de teams, der står bag impact start-ups. Hvad er den typiske baggrund for en iværksætter, der arbejder med klimaudfordringerne. Er de idealister uden forretningserfaring? Er de kapitalister, der bruger bæredygtigheden som forklædning for egen vindings skyld? Eller er de blot, som folk er flest, personer der brænder for en meningsfyldt hverdag?

  Derudover sætter vi fokus på manglen på kvindelige iværksættere i Danmark, og hvorfor det både er en ærgerlig gentagelse af en eksisterende skævhed i erhvervslivet og en uhensigtsmæssig begrænsning for udviklingen af de enkelte start-ups.

  Vi afslutter som de øvrige dage med et pitch fra et dansk impact start-up.

   
 • Tilmelding

  Billetter kan ikke længere bestilles til dette arrangement